mandag 29. desember 2008

SPARK-kurs 2009


Velkommen til SPARK-kurs på Serieteket!

Har du allerede laget litt tegneserier, og har lyst til å utvikle ferdighetene? Trenger du et inspirerende SPARK for å komme videre som serieskaper?
Da er SPARK-kurset akkurat noe for deg.

På kurset får deltagerne feedback på egne serier, og får jobbe med nye serier under kyndig veiledning. Det vil også bli fordypningsarbeid i emner som manusarbeid, fortelleteknikk og tegning. Kursleder og bladredaktør er Tore Strand Olsen, som har lang erfaring med tegneseriekurs, som serieskaper og med redaksjonelt arbeid.

Målet med kurset er å samle seriene som lages i heftet SPARK 2, som blir lagt ut til salg hos tegneseriebutikkene og hos Serieteket. Forrige SPARK-kurs ble arrangert i 2005, og heftet SPARK 1 ble en stor suksess. Nå kan du være med på å gjøre SPARK 2 enda bedre!

Kurset starter mandag 9. februar 2009, og koster kr. 500,-. Det blir seks ukentlige kurskvelder (siste gang 16. mars), mandager kl. 18-21. Kurset gjennomføres på Serieteket, på Schous plass i Oslo. Deltagerne får 10 gratiseksemplarer av serieheftet. Du melder deg på ved å sende kopier (ikke originaler!) av serier du har laget til:

Serieteket
Deichmanske bibliotek
Grünerløkka
Postboks 2017
0505 Oslo

Legg ved en kort presentasjon av deg selv. Pass på å få med alder, adresse og mailadresse. Merk konvolutten: "SPARK-kurs".

Påmeldingsfrist: 16. januar 2009. Begrenset antall plasser!

Kurset arrangeres av Serieteket og Tore Strand Olsen.

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg gikk på det første Spark-kurset(der laget jeg Insania), og synes det var helt topp. Ikke bare lærte jeg en del veldig nyttige tips, men jeg traff også likesinnede og fikk veldig mye inspirasjon.
  Absolutt å anbefale altså...

  ...men nå sitter jeg og lurer på å melde meg på igjen.
  Forrige gang fikk jeg god trening på å lage striper, men nå har jeg veldig lyst til å lære å lage sider eller korte historier, eller trene på historieoppbygning generelt.

  Ser jeg bør kjappe meg litt med å melde meg på, så, tror du jeg vil få utbytte av å melde meg på igjen?

  SvarSlett
 2. Hei Dadaph.

  Hyggelig at du likte det første SPARK-kurset, og veldig kult at du vil bli med igjen. Jeg tror du vil få utbytte av det.

  Den første kurskvelden vil bestå av at vi sammen kikker på seriene deltakerne har sendt inn og prater om hva hver enkelt har lyst til å jobbe mest med, akkurat som sist. Utfra den praten legger jeg opp planen for resten av kurset. Jeg har et utkast til hva jeg vil gjøre, men det kan endre seg hvis det er noen spesielle ønsker. Sist gang var det mange som ville jobbe med manga-serier, så da vektla jeg veldig det.

  Du er jo blitt dreven på å lage striper etterhvert, så jeg syns det er veldig interessant å høre at du vil fordype deg i ensidere og korte historier. Tror det kan bli spennende.

  SvarSlett