søndag 1. mars 2020

Foredrag

Foredragene mine kan justeres og tilpasses ulike målgrupper og anledninger. Det er også mulig å kombinere foredrag med kurs og verksteder. Ta gjerne kontakt hvis du vil vite mer.

Her er en oversikt over noen av foredragene mine:


Tore Strand Olsen 
tegner & forteller
I dette foredraget viser jeg hvordan jeg jobber med tegneserier trinn for trinn, både på papir og digitalt.

Seriestrekens historie
Jeg viser eksempler på kjente figurer og kjente serietegnere og snakker om hvilke verktøy og teknikker de har brukt. Alt fra fjærpenner til dagens digitale penner og apper.

Foredraget kan eventuelt kombineres med verkstedet Splitt og Pensel.

Tegneserier og Tegnefilm
Tegneseriemediet og tegnefilmmediet har en lang felles historie, men mange overlappinger. I dette foredraget viser jeg eksempler fra starten rundt år 1900 og fram til i dag. Jeg tegner også en enkel animasjon digitalt.
Faktaserier
Tegneserier er et effektivt medium for å formidle sakprosa. Jeg viser eksempler fra egne og andres serier og bøker.Alle kan tegne!
Alle barn tegner, men de fleste "mister" evnen i løpet av oppveksten. Akkurat som man kan lære å skrive, kan man lære å tegne, og man kan lære kreativitet. I dette foredraget viser jeg ulike måter å tenke med blyant og papir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.