torsdag 16. september 2021

SAKLIG! i Kristiansand og Tromsø

SAKLIG! er en utstilling som presenterer sakprosa i tegneserieform, av noen av landets beste serieskapere. Utstillingen er finansiert av NFFO og er et samarbeid med Serieteket, Strand forlag, No Comprendo Press, Cappelen Damm og Egmont.

Utstillingen vises på de største bibliotekene i landet, og i tillegg får bibliotekene tilbud om et tegneseriekurs for barn. Disse kursene leder jeg, og første kurs ble holdt på Kristiansand folkebibliotek i august. Før kurset begynte ble jeg møtt av denne hyggelige hilsenen:

Tegneserie-Workshop er navnet på seriemiljøet i Kristiansand. De møtes jevnlig på biblioteket, i samme rom som jeg skulle holde kurs, og de hadde lagt igjen denne tegningen til meg, sammen med et par lokalproduserte utgivelser. Tusen takk! 

Kurset hadde mange påmeldte, ivrige sådanne, og vi lagde både striper og minicomics. For å holde oss til SAKLIG!-temaet ba jeg deltagerne å prøve å skrive selvbiografiske historier. Det gikk først litt trått, helt til jeg sa det var lov å juge litt. Da kom raskt historier med tidsmaskiner og radioaktive hamstere. Her er forsidene på heftene som ble produsert: 
Denne uka hadde jeg SAKLIG!-kurs på Tromsø bibliotek, og da tok jeg ingen sjanser. Vi droppet alt som het sakprosa og fakta og tegnet og skrev utelukkende tull og tøys, tant og fjas. Da kom ideene og strekene fort ned på papiret. Til slutt ba kursdeltagerne meg om å tegne en giraff som spiste en grønn elg. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.