lørdag 6. juni 2009

Tegneserieforedrag i Second Life


Morten Harper forteller:


For noen uker siden ble jeg invitert til å holde foredrag om tegneserier hos Norgesbiblioteket. Det er et virtuelt bibliotek som holder til i Second Life. Jeg tok for meg tegneserienes historie og moderne tegneserieromaner. Det var en ny arena for min del, men en morsom opplevelse. Ekstra stas var det selvsagt å kunne entre foredragspodiet flyvende. 


Norgesbiblioteket har et eget bygg i dette nettsamfunnet og foredraget fant sted på taket deres. I praksis satt jeg hjemme i Oslo. Foredraget mitt var muntlig, mens tilhørerne kunne stille spørsmål eller kommentere via tekstmeldinger. Jeg viste også en del bildeeksempler. Som du ser av bildet var det for brukerne nesten som en vanlig foredragssituasjon. Jeg er representert av en animert figur og bildene vises på en skjerm. 


Foredraget ble holdt 20. mai. Du kan lese mer om Norgesbiblioteket i Second Life her.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.