torsdag 25. juni 2009

Trenger du et kurs?


Jeg har holdt tegneseriekurs siden 1991 over store deler av landet. Mest på ungdomsskoler og biblioteker, men også på videregående skoler, kunstskoler, samfunnshus, studenthus, sommerleire, utdrikningslag, messer, seminarer og festivaler. Jeg har to typer kurs: Lynkurs og fordypningskurs.Lynkurs:


Etter en kort innføring i enkel tegneteknikk får deltagerne i oppgave å lage sin egen tegneseriefigur og et kladdemanus. Så viser jeg eksempler på hvordan de kan jobbe videre med manuset på vei til en ferdig tegneserie. Jeg vektlegger at tegneserien er en unik uttrykksform i krysningspunktet mellom film, litteratur, animasjon, illustrasjon, grafisk design og kalligrafi.


Lynkurset passer for alle alderstrinn og tar ca 90 minutter, men kan utvides hvis det er ønskelig. Maks 60 deltagere.Fordypningskurs:


Deltagerne får i oppgave å lage sin egen tegneserieside, fra idé og manus til ferdig originaltegning, mens jeg gir dem grundig innføring og oppfølging gjennom alle trinn i prosessen. Etter endt kurs kan de ferdige sidene samles i et hefte, bli en utstilling, eller legges ut på nett.


Fordypningskurset passer for alle fra 13 år og oppover og tar fra to dager til en hel uke. Maks 15 deltagere.Utstyr:


Jeg trenger en flipover eller whiteboard som jeg kan tegne på så alle kan se, og en projektor jeg kan koble laptopen til. Deltagerne trenger papir (vanlig A4 kopipapir) og blyant. Til fordypningskursene tar jeg med profesjonelt tegnepapir og tusjpenner.


Priser og betingelser:


Jeg pleier å ta utgangspunkt i minstesatsene til Norsk Forfattersentrum. De finner du her.Ta gjerne kontakt hvis du vil arrangere tegneseriekurs. Og hvis du vet om noen som burde gjøre det - er det hyggelig om du tipser dem om denne bloggen.


Reportasjer fra kursene mine:


Hønefoss 2002

Jessheim 2007

Tynset 2008


Flere reportasjer.