mandag 15. februar 2010

Valgfaguke på GranumForrige uke var det valgfaguke på Einar Granum Kunstfagskole der elevene kunne velge å fordype seg i bl.a. maleri, kostymedesign, kalligrafi og silketrykk. Skolen hadde invitert hjelpelærere til flere av fagene, og jeg ble nok en gang spurt om å holde et tegneseriekurs.Det er alltid hyggelig å undervise på Granum, og veldig moro å pønske ut oppgaver til elevene, som er svært dyktige tegnere men ikke alltid vant til å tenke i tegneserieform.Denne gangen ba jeg alle om å designe sin egen tegneseriefigur. Så brukte vi denne figuren som et springbrett til å komme på idéer til tegneseriemanus.
Vi jobbet mye mer visuelt i idéprosessen enn jeg er vant til i andre sammenhenger, og det fungerte overraskende bra. Med andre ord lærte også jeg noe av dette kurset - prinsipper jeg tar med meg til neste gang jeg skal ha kurs.De ferdige seriene ble selvsagt utrolig flotte, og jeg regner med å se mer til deltagerne på dette kurset i andre tegneserie-sammenhenger.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.