søndag 7. mai 2023

Hva er cartoon?

De fleste kjenner til ordet cartoon. Men hva betyr det? Og hvordan oversetter man cartoon til norsk? Leter du på nett eller i oppslagsverk finner du flere, ofte motstridende forklaringer. 

Alle tegneseriekursene mine er basert på cartooning. Jeg bruker også de samme teknikkene når jeg tegner og skriver mine egne serier. Derfor vil jeg rette litt fokus mot dette underlige ordet - som ofte blir oversatt og oversett. Cartoon har en lenger historie enn de fleste er klar over, og det dukker fremdeles opp i nye sammenhenger og kombinasjoner. 

Del 1: Papirskisse

Del 2: Satiretegning

Del 3: Vitsetegning

Del 4: Typetegning

Del 5: Avistegneserier

Del 6: Tegneseriefigur

Del 7: Tegnefilm

Del 8: Gummislangeanimasjon

Del 9: Tegnefilmfigur

Del 10: Humorstrek

Flere deler kommer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.