tirsdag 24. februar 2009

InkalillInkalill blir av gode grunner kalt dronningen av norske fantasyserier. Hun har utgitt syv bind i albumserien Ridderne av Dor og foreløpig seks av tjuefire planlagte bind av Miranda. I tillegg står hun bak seriene Felina og Padda.


Hun har også holdt tegneseriekurs.


Når og hvor holdt du ditt første tegnerseriekurs?


Omkring 1995, da jeg hadde holdt på med tegneserier noen år, ble jeg spurt om å snakke litt om tegneserier for elevene på skoler rundt omkring I Trondheim, hvor jeg bor. Biblioteket her fulgte også opp med spørsmål om jeg kunne delta under diverse kulturdager. Jeg snekret sammen et lysbildeforedrag, og satte I gang! I begynnelsen tok jeg ingen penger, siden jeg hadde så lite erfaring. Senere fikk jeg betalt, og da ble det enda morsommere å holde foredrag og kurs!Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Jeg pleier å begynne med å vise bilder av noe av det jeg har gjort, og snakker om hvordan jeg arbeider. Jeg viser en liten, komplett tegneserie på iMovie med musikk, så folk har sjansen til å få med seg en hel historie. Til slutt bruker jeg å få ungene til å bli med på å lage en fortelling på tavlen! De leverer figurer som de har tegnet, vi trekker ut fem av dem, og finner på en artig historie med disse figurene, som jeg tegner fortløpende.


Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


Tja! Skolene i Oppland fylke, hvor jeg reiste på turne. Intenst, men artig! Biblioteker diverse plasser, Ål,Trondheim, Hardanger. Jeg elsker biblioteker. Kvinnemuseet I Kongsvinger, Tegneseriemuseet I Brandbu, svært intressante steder. Kunstskolen på Rotvoll I Trondheim, Namsos, er noen jeg kommer på I farten. Det er virkelig gøy å få se seg rundt I landet!Holder du fremdeles tegneseriekurs?


Jeg synes unger er alle tiders, og jeg elsker å snakke om tegneserier. Men det siste året har jeg bare murt meg inne og jobbet. Jeg har rett og slett ikke hatt ork til noe mer! Jeg har et nytt oppdrag I Hardanger på gang, Litteratursymposiet 2009, jeg skal lage noen nye foredrag til da.Hjemmesiden til Inkalill.

Bloggen til Inkalill (på engelsk).

Miranda på engelsk.

Inkalill på Nettserier.no


2 kommentarer:

  1. Hei, Tore! Koselig å få være med her! Kjempebra!

    SvarSlett
  2. Hyggelig å ha deg her, Inkalill. Føl deg som hjemme.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.