fredag 27. februar 2009

Karine HaalandKarine Haaland er mest kjent for stripeserien Piray, som går i Pondus og i Dagbladet. Hun jobber også som animatør og har illustrert en rekke bøker.


Karine holder også ofte tegneseriekurs.


Når og hvor holdt du ditt første tegnerseriekurs?


Jeg holdt første show på Raptus i -99.


Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Først viser jeg noen av mine egne striper så elevene skal få seg en god latter + at de skal skjønne at de skal få slippe å høre på feminisme-gnål og sv-moralisme, så hjelper jeg til med de seriene de selv holder på med og lærer dem noen tricks. Det vikigste er at de får svar på det de konkret lurer på hvordan de skal gjøre i forhold til sine egne serier sånn at de kan få tegnet dem sånn som de hadde tenkt seg.Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


Jeg har holdt kurs på skoler, vid.G, barn/ungd. + universitet/bibliotek. Alle sånne steder.


Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet?


Jeg liker godt å reise. En gang overnattet jeg hos en gammel dame som gav meg en dram.


Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Jeg holder gjerne kurs snart.Piray på Pondus.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.