tirsdag 3. mars 2009

Tore KnutsenTore Knutsen er mannen bak actionheltinnen Pia Zawa, som ble publisert i bl.a. Agent X9 Spesial, Max og har vært gjesteserie i Dagbladet. Han har også gitt ut seriene Kvitebjørn Kong Valemon og Hinsides. I tillegg til animasjon og illustrasjon jobber Tore nå mye med serien Ulveblues.


Og så holder han tegneseriekurs.


Når og hvor holdt du ditt første kurs eller foredrag om tegnerserier?


Har snakket på skoler siden 97 - 98, kanskje, men første virkelige kurset var for to - tre år siden.

Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Tidligere hadde jeg et kurs som het "Du, En Seriefigur." Dette var et todagerskurs hvor man første dagen laget et cartoondyr og en karikert menneskefigur av seg selv. Til dag to hadde (de fleste) klar en handling til stripe med en av karakterene, løst basert på sin egen dag, som så ble tegnet. Nå holder jeg mer et tegneshow - viser utviklingen gjennom en serieside - og avslutter med karikaturtegning av deltakerne. Dette varer en time. Endringene kom pga. budsjett-nedskjæringer.Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


Diverse skoler og Arendal Bibliotek.


Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet?


Bare her i Arendal.


Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Skal holde noen flere foredrag nå i mars, på biblioteket.Tore har tre blogger: Ulveblues, Pia Zawa og Beyond.


1 kommentar:

  1. For en flott plakat - der ble jeg imponert. Og artig konsept med å lage seg selv som tegneseriefigur. Det hørtes jo ut som noe man kunne gjøre om til en barnebokgreie.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.