torsdag 5. mars 2009

Fredrik RysjedalFredrik Rysjedal er utdannet grafisk designer med mastergrad fra Kunsthøyskolen i Bergen. Han jobber for tiden med det digitale tegneserieprosjektet Kodémus, basert på en novelle av Tor Åge Bringsværd.


Fredrik holder både kurs og foredrag om tegneserier.


Når og hvor holdt du ditt første tegnerserieforedrag?


Raptus 08.


Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp foredragene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Mine foredrag er teoretiske, dei bygger på å informere rundt dei litt ukjente rammene rundt digitale teikneserier og dei forskjellige formene som finnast. Men hovudsakleg er foredraga mine om "skjermbaserte teikneseriar" teikneseriar designa fullt og heilt for lesing på skjerm.


Dei to foredraga eg har heiter: «Dei digitale teikneseriane»: 30 min, og den «Skjermbaserte teikneserien»: 90 min.Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


I tillegg til å gi informasjon og foredrag om digitale teikneserier underviser og rettleier eg på Tegneloftet som er Tegneserieforeningen i Bergen sitt kreative krypinn for tegneglad ungdom, ei viktig rekrutteringstiltak for Bergen sitt teikneseriemiljø.


Er det tegneseriekurs der jevnlig?


Tegneloftet er kvar Torsdag i Ungdomshuset 1880 og er opne for alle mellom 12 og 19 år. Det koster 200,- i halvåret å vere med i Tegneloftet eller 30,- pr gong om du vil møte opp sporadisk.Hjemmesiden til Fredrik.

Artikler av og om Fredrik.

Maliadresse: post@fredrikrysjedal.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.