mandag 18. januar 2010

Kim HolmKim Holm har gitt ut egne tegneserier siden han var 15, først og fremst vampyrserien Mens Gud Sover. Han har hatt serier på trykk i blader som Nemi, Tusj og Bizarro, og fått utgitt albumet Dette er et ran. Kim har flere serieprosjekter på gang, både på nett og på trykk.


Kim holder holder også tegneseriekurs og er en av pådriverne bak Tegneloftet på Ungdomshuset 1880 i Bergen.


Når og hvor holdt du ditt første tegnerseriekurs?


Jeg hadde vel kanskje hatt et eller to foredrag da jeg ble spurt om å komme til Tegneloftet i Bergen for å "henge ut med kidsa". Da jeg ankom Tegneloftet proklamerte kurslederen raskt at jeg kom så godt overens med "kidsa" at hun kunne gå ut og gjøre noen ærend. Da Tegneloftets tre timer var over kom hun slentrende tilbake og påståd at jeg hadde vært flink, noe jeg stusset litt over hvordan hun kunne vite siden hun ikke var der.

Et par dager senere ba nevnte kursleder meg spontant ut på en kopp kaffe, og for å komme henne i forkjøpet spurte jeg om det hun egentlig ville var at jeg skulle ta over Tegneloftet. Og de neste snart fire årene har jeg vært på Tegneloftet så godt som hver Torsdag.Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


"The best laid plans of mice and men..." og så videre. Strengt tatt varierer jeg planen etter kurset, og skifter noen ganger spor midtveis. Har hatt dårlige opplevelser med å planlegge for mye, og enda dårligere med å planlegge for lite. For meg er det viktig å prøve å gi hvert individ noe de har bruk for, og det er ofte lettere å gjøre det når elevene er litt eldre. På Tegneloftet er det rom for å snakke med elevene alene, og jeg veileder mer enn jeg holder kurs. De gangene jeg har holdt ordnetlige kurs på eller utenfor Tegneloftet så legger jeg gjerne opp et strammere program, og prøver å ha jevnlig oppgaver som kan engasjere elevene i stedet for at jeg bare blir stående å tegne og fortelle.


Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs/foredrag?


Har hatt foredrag på et par videregående skoler og tegneseriekurs på et par ungdomsklubber i Bergensområdet.


Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet?


Har hittil bare holdt kurs i Bergen, men skulle gjerne likt å ha kurs andre steder også.


Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Hver Torsdag på Tegneloftet, samt assistere den godeste Herr Tore Strand Olsen når han kommer og har kurs for oss i slutten av februar.


Er det mer du vil legge til?


Å lære folk å lage tegneserier handler ikke bare om å lære vekk tegneteknikker eller historiefortellertriks, men også å bryte ned fordommer og dogmer og åpne øynene for å ta inn nye inntrykk. Det finnes ikke noe fag eller tema som ikke på en eller annen måte er relevant for tegneserier, og noe av det viktigste man kan lære elevene sine er å inspirere dem til å fordype seg i sine interesser og stille spørsmål med alt.Bloggen til Kim: DenUngeHerrHolm


Seriekurs for Barn i Byen


Mailadresse:

denungeherrholm@gmail.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.