torsdag 11. mars 2010

Arild Midthun
Arild Midthun er antagelig landets mest produktive og profesjonelle serietegner. Han har bl.a. tegnet julehefter med Truls og Trine, tegneserieboka Ivar Aasen - ei historie om kjærleik og stripeserien Pappa og Pestus. Arild var fast bidragsyter i bladet Pyton og nå er han den eneste nordmannen som tegner serier i Donald Duck & Co.


Som om ikke det var nok er Arild også en av landets mest erfarne tegneseriekursholdere.


Når og hvor holdt du ditt første tegnerseriekurs eller -foredrag?Vel, første tegneserieforedraget holdt jeg nok på barneskolen, men skikkelig undervisning og kursvirksomhet begynte jeg vel med på slutten av '80-tallet.

Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Kursene jeg holder om hvordan man lager en tegneserie, pleier jeg å starte med et PowerPoint-foredrag for å få det teoretiske på plass, deretter setter jeg kursdeltakerne i gang med hver sin serie. Det viktige er at hver og en av dem får lage akkurat den serien de selv vil, innen den stilen og sjangeren de selv velger.

Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?

Serieteket i Oslo, Kunsthøgskolen i Bergen, Litteraturfestivalen på Lillehammer, Raptus Bergen Tegneseriefestival, Follo Folkehøgskole, Skjeberg Folkehøgskole -- foruten andre skoler & bibliotek rundt om i landet, helt opp til Tromsø og Longyearbyen.

Er det noe sted du jevnlig holder kurs?

Follo og Skjeberg Folkehøgskole.

Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet?

P.g.a. liten tid og små barn, reiser jeg nå nødig langt vekk fra Son.

Har du planer om å holde kurs igjen snart? Hvor?

Ungdommens Kulturleir på Follo Folkehøgskole 2. - 6. august.