onsdag 26. oktober 2011

Sigbjørn Lilleeng

Vi er etterhvert mange som holder tegneseriekurs rundt omkring i landet. Jeg vil prøve å presentere alle sammen her på bloggen. 


Sigbjørn Lilleeng har bl.a. gitt ut to bøker og flere hefter med serien Nebelgrad Blues, og i disse dager lanseres boka Apefjes, tegnet av Sigbjørn og med manus av Tor Erling Naas

Sigbjørn holder også tegneseriekurs, og har nå ansvaret for Talenter i Tusj, som Serieteket arrangerer hver høst og vår for ungdom mellom 12 - 16 år. Når og hvor holdt du ditt første tegneseriekurs? 

Jeg tror det var på Serieteket, våren 2010, sammen med Håvard Johansen

Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?

Jeg syns det er viktig at deltakerne får prøve seg på det de har mest lyst til, jeg prøver ikke å legge noen føringer på dem sånn sett. Jeg starter med å vise prosessen jeg selv bruker, fra ide til skisse til utkast til ferdig tegnet original. Så legger jeg opp en rutine for kurset, avhengig av hvor langt det skal være.  Om deltakerne vil lage en serie med blyant eller tusj e.l. er likegyldig for min del, jeg prøver så godt jeg kan å vise dem hvordan de får serien sin lesbar.

Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs? 

Serieteket, Trikkehallen på Kjelsås, Bjørkelangen, Lillestrøm. 

Er det noe sted du jevnlig holder kurs? 

Serieteket er stedet jeg oftest har hatt kurs. 

Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet? Og hvor i landet holder du til? 

Jeg bor i Oslo. Jeg drar dit folk vil ha kurs, jeg. Jeg oppsøker ikke steder og spør om de vil bestille kurs. 

Har du planer om å holde kurs igjen snart? 

Har kurs på Serieteket to uker til framover nå, og jeg og Tor Ærlig skal ha et opplegg på en folkehøyskole i januar. Utover det har jeg ingen planer om kurs. Det kommer an på om noen spør meg. Jeg sier som oftest ja, jeg.
Les mer: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.