tirsdag 7. februar 2012

Svalbard og Troms

I januar var jeg på en to ukers skoleturné i Nord-Troms i regi av Kultur i Troms, og turnéen startet på Svalbard. 

Jeg hadde et 90-minutters kurs med alle på ungdomstrinnet på Longyearbyen skole

 Januar er midt i mørketiden, sola kommer ikke tilbake før uti mars, så dette bildet er tatt på det lyseste tidspunktet på dagen. Kaldt var det også, og det var isbjørner av alle slag hvor enn jeg gikk i Longyearbyen. 
 Denne hadde visst til oppgave å selge klokker. 
 Og de næringsdrivende moret seg stort med ordspill. 

 Men nok om det og tilbake til undervisningen. 

I løpet av 90-minutters lynkursene jeg holdt både på Svalbard og i Troms lagde vi alltid et stuntmanus den første timen. Først lagde vi et i fellesskap, der jeg tegnet på en flipover og elevene dikterte hva jeg skulle tegne og skrive. Deretter lagde elevene sine egne stuntmanus. 
Det blir selvsagt litt kaos når et rom fullt av tenåringer roper hva de vil ha meg til å tegne, og sjelden særlig sammenheng og logikk i historiene. Men stuntmanus er morsomme å lage, og det dukker gjerne opp noen overraskende idéer som man eventuelt kan jobbe videre med. 
4 kommentarer:

 1. Heh heh heh... Den med oppkast var litt artig, da.

  SvarSlett
 2. Ja, det er flere gode tilløp her.

  SvarSlett
 3. Leser bloggen din litt sporadisk. Ja, den med bæsj og spy fikk meg til å humre litt også.

  SvarSlett
 4. Hyggelig at du leser! Og at du verdsetter god underholdning :)

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.