onsdag 22. februar 2012

Boktips: Cartoon Animation

Animatøren Preston Blair jobbet for Disneystudioet, på filmer som Fantasia og Bambi, og senere for den legendariske regissøren Tex Avery. Blair skrev en rekke instruksjonshefter i animasjon, det første ble utgitt i 1948. Her er forsiden til et av heftene (og her er en pdf av hele heftet): 
I 1994 ble alle disse instruksjonsheftene samlet i boka Cartoon Animation

Selv om boka først og fremst handler om animasjon er det mye å hente her for serietegnere, for mange av prinsippene som ligger til grunn for å designe/konstruere tegnefilmfigurer kan også brukes på tegneseriefigurer. 

En artig ting jeg har lagt merke til når jeg har med meg denne boka rundt på ulike tegneseriekurs er at tegningene appellerer både til erfarne tegnere og nybegynnere. De enkle strekene og sjarmerende figurene gjør at nybegynnere fristes til å kopiere det de ser, mens erfarne tegnere lar seg fascinere av det sikre håndtverket og figurdesignen. 


Ved å google litt kan man finne det meste av innholdet i boka på nett, men jeg vil allikevel anbefale alle med interesse for klassisk cartooning å kjøpe denne boka. Det er enormt inspirerende å sitte og bla i den, og enten kopiere tegningene eller lære seg grunnprinsippene han formidler og bruke dem til å designe egne figurer. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.