tirsdag 5. januar 2016

Kursliste

Her er en liste over de ulike kursene mine. De fleste er dagskurs (6 timer), men jeg kan også sette sammen opplegg som går over flere dager. 

Trenger du noen til å holde tegneseriekurs på din skole, bibliotek, bedrift eller annet? Ta gjerne kontakt for mer info om priser og praktiske detaljer: tegneseriekurs@hotmail.com
Begynnerkurs
Dette kurset passer for alle som aldri har laget tegneserier før. Jeg viser enkle tegneteknikker og vi lager et tegneseriemanus trinn for trinn. 

Brainstorming
Tegneserier starter ofte med en god idé. I dette kurset viser jeg teknikker man kan bruke for å generere idéer gjennom brainstorming (idémyldring). Vi jobber med vitsetegninger og striper. 


Fra tekst til manus
Vi starter med en tekst, deler den inn i ruter og gjenforteller den i tegneserieform. Vi jobber oss gjennom notater, replikker, skisser, thumbnails og kladdemanus. 


Fra tegninger til manus
Dette kurset passer for de som liker å tegne men har vanskelig for å finne på idéer/historier og skrive manus. Vi starter med enkle tegninger og setter dem sammen til historier.
Selvbiografisk serie
Historier er overalt, store og små. Vi opplever og forteller dem hver dag. I dette kurset lager deltagerne et tegneseriemanus basert på egne opplevelser. Vi leser og vurderer hverandres manus. 
Originaltegning
Oppfølgingskurs. Deltagerne tegner en trykkeklar originalside basert på eget manus, først som blyantskisser og deretter rentegnet med tusjpenn. 


Splitt og pensel
Pensel og splitt (pennesplitt/dyppepenn) og flytende tusj er serietegnernes klassiske verktøy for rentegning. Jeg har først en halvtimes foredrag om hvordan henholdsvis splitt og pensel er blitt brukt opp gjennom tegneseriehistorien. Deretter får deltagerne mulighet til å prøve å rentegne en side. Jeg har med papir og tegneutstyr til alle. 

Varighet: 2 x 2 timer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.