torsdag 24. desember 2015

Luke 24: ForsidenJulekalenderen viser sider fra boka Tegneserienes Historie, av Øyvind Holen og meg. 

De fire første skissene over har jeg jobbet litt med, men den siste er en kjapp ide jeg kom på før jeg skulle sende skissene til Øyvind og til forlaget. Vi var alle enige om at den siste fungerte best, så jeg gjorde en litt mer utførlig skisse: 
 Nå var spørsmålet hvilke seriefigurer og ikoner jeg skulle tegne i rutene. I stedet for å notere navn drodlet jeg heller figurene jeg kom på. Jeg liker å lage sånne visuelle notater før jeg lager tegninger med mange detaljer. 
 Jeg tegnet figurene i rutene og gjorde en fargetest: 
 I februar trengte forlaget en forsidetegning de kunne bruke i katalogen sin og annen markedsføring. På det tidspunktet hadde vi skisset oss gjennom omtrent halve boka, men jeg hadde ikke begynt å rentegne ennå. Så Petter og bestefar satt ikke helt i hånda da jeg tegnet denne. 
 Etter at boka var ferdig rentegnet og fargelagt fikset jeg på forsiden igjen. Petter ble mer cartoony, bestefar fikk mindre markerte muskler og mer dramatiske Kirby-hender. Vi byttet også ut noen figurer i rutene. 
Har du vært snill i år? Da ligger kanskje denne boka under treet til deg. Hvis ikke er det fremdeles mulig å bestille den. 

GOD JUL!

2 kommentarer:

  1. Nydelig, Tore. Artig å følge prosessen din på denne også. PS Elsket skissen av Dølle. Nå er du Norges høyeste serietegner igjen. God Jul, gamle venn. Hilsen T. Tusj

    SvarSlett
  2. Takk for det, Tommy! Men jeg er nok bare landets nest høyeste serietegner - Fredrik Rysjedal er høyere.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.