onsdag 17. januar 2024

Foredrag

 

Jeg holder ofte foredrag om tegning og tegneserier. Send meg gjerne en mail hvis du trenger noen til å holde foredrag eller hvis du vil vite mer. 

Her er noen foredrag jeg har holdt tidligere: 

Alle kan tegne!
Tegning er en kilde til lek og kreativitet - og et nyttig verktøy som kan brukes til alt fra læring og formidling til fordypning og problemløsning. Alle barn tegner, men de fleste slutter i alderen 10 - 12 år. Ofte for resten av livet. I dette foredraget viser jeg hvordan skrivetegning er en effektiv måte å finne tilbake til tegnegleden i voksen alder. Når man kan skrive kan man også tegne. 
Historien om cartoon
Cartoon er et sentralt faguttrykk innen både tegnefilm, tegneserier, vitsetegning, satiretegning og billedkunst. De senere årene har ordet fått en ny, pedagogisk betydning. Men hva betyr ordet egentlig? Og hvordan oversettes det til norsk? I dette foredraget viser jeg sammenhengen mellom en lang rekke bilder og figurer vi alle kjenner. Seriestrekens historie
Vi studerer tegninger og seriesider fra noen av de dyktigste og mest kjente serietegnerne - og ser på hvilke verktøy de har brukt. Alt fra pennesplitt og pensel til tusjpenner og våre dagers digitale verktøy. Hvis det er ønskelig kan foredraget kombineres med en praktisk del der deltagerne selv kan prøve å tegne med pennesplitt. 

Tegneserieideer
Veien fra en gryende idé til en ferdig tegnet serie kan være lang og kronglete. Eller kjapp og uanstrengt. I dette foredraget snakker jeg om prosessen bak ulike typer tegneserier jeg har jobbet med. Alt fra inspirasjon eller bestilling, via sjangervalg, stilretning, skisser og notater, fram til rentegning og publisering. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.