torsdag 6. august 2009

Geir MoenGeir Moen har bl.a. laget seriene Asfalt til Larson-bladet og Skinny T til Gorilla, og står for tegningene i De Fire Store. I tillegg jobber Geir frilans med illustrasjon og storyboard.


Og han holder tegneseriekurs.


Når og hvor holdt du ditt første tegnerseriekurs?


Det første kurset jeg holdt var på Deichmanske på Grünerløkka (Serieteket) sammen med Knut André Solberg, "Talenter i tusj" tror det var i 2003. Vi hadde to kurs sammen og etter det har jeg for det meste jobbet sammen med Flu Hartberg. Det siste kurset var med samboeren min, Sissi Li, på litteraturfestivalen på Lillehammer.


Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Jeg og Flu har delt opp kursene våre i tre deler: Figur, Historie og Tegning. Først diskuterer vi frem og tilbake hvilke egenskaper som skaper en morsom og levende figur. Dette gjør vi som regel ved å lage en figur med fryktelig mange feil og skavanker. Vi prøver å skape en verden der figuren kan bevege seg, familie, venner og ikke minst en rival.


Når dette er vel overstått, bruker vi det vi vet om figuren og universet til å lage en historie. Vi starter med et synopsis (kort sammendrag av historien) så tegner vi en løs grovskisse, gjerne med fyrstikk-mennesker ( eller fyrstikk-hvitevarer om figurene måtte være det...) Etter at vi har lest gjennom skissene og diskutert frem og tilbake hva som kan gjøre serien mer morsom, mer forståelig og rett og slett bedre, setter vi igang med å rentegne på et stort ark. Til slutt tusjer vi over blyantstreken og får en fiks ferdig tegneserieside.Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


Jeg har holdt masse kurs på bibliotek som Grünerløkka, Holmlia, Stovner, Bærum, Lillehammer, Hamar. Bomuldsfabrikken i Arendal, Horten vgs, Skøyern fritidsklubb, Dyreparken i Kristiansand og mange flere plasser som jeg ikke kommer på i øyeblikket.


Er det noe sted du jevnlig holder kurs?


Jeg og Flu hartberg er fast inventar på Talenter i tusj-kursene på Deichmanske bibliotek, Grünerløkka i Oslo. Vanligvis to ganger i året, vår og høst.


Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet?


Det har hittil blitt flest kurs i Oslo området, men jeg og Flu har store planer om å reise land og strand rundt for å holde tegneseriekurs.


Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Snart er det Talenter i tusj igjen :)


Er det mer du vil legge til?


Hvis du lager tegneserier, og har en vag anelse om at siden du har laget ikke er helt bra, men at det sikkert er bra nok, så burde du kaste hele siden og gjøre det på nytt. Jeg har nettopp begynt med dette selv etter 13 år i bransjen, og skulle gjerne ha blitt gjort oppmerksom på denne innlysende saken før.Hjemmesiden til Geir.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.