onsdag 5. august 2009

Ola A. HegdalOla A. Hegdal tegnet i flere år stripeserien På Kloden i Universitas og var med på å starte bladet Fidus. Han har skrevet manuset til tegneseriebøkene Jeg, Arne Næss og Blått Blod, er fast skribent i Hallo i Uken og anmelder krimbøker i Dagens Næringsliv.


Og av og til holder han tegneseriekurs.


Når og hvor holdt du ditt første tegnerseriekurs?

På Deichmann bibliotek (Serieteket), sammen med Tore Strand Olsen. Tror det var i 2004?

Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?

Et hovedpoeng er å få folk til å tegne mest mulig, å lage ferdig tegneserier, slik at vi kan se på hva som fungerer bra og hva som fungerer dårligere. Jeg vil helst sette folk i gang med å lage en tegneseriefigur. Etterpå skal vi bruke denne figuren til å lage en kort serie, 1-2 sider. De som ikke klarer å finne på en historie til en kortserie, får en oppgave fra meg. Når alle har laget sin egen serie, trykker vi de ferdige seriene i et lite hefte, som deltakerne kan få med seg hjem.

Vi skal også prøve å se på hvordan man jobber med ideskisser og storyboard, et viktig verktøy for å forbedre manusprosessen. Vi vil også ta for oss tegning som praktisk prosess og håndverk, med fokus på papir og tegneredskaper.Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


Deichmann bibliotek, Grünerløkka (Serieteket). Midt-norsk kunstfestival, Inderøy. Kulturskolen, Inderøy.


Er det noe sted du jevnlig holder kurs?


Ikke for øyeblikket.

Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet? Og hvor i landet holder du til?


Jeg reiser der det er behov for det. Bostedet mitt er på Nesodden i Akershus fylke.

Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Neste kurs blir ved Nesoddtangen bibliotek, 29. september til 3. november 2009. Mer informasjon her.


Hjemmesiden til Ola.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.