fredag 20. august 2010

Norges beste amatørserier!Norsk Tegneserieforum (NTF) har gitt ut medlemsbladet Bobla siden åttitallet, og nå vil vi fornye bladet. Derfor flytter vi artiklene, nyhetene og foreningsstoffet over til hjemmesiden vår og gjør Bobla om til et tegneserieblad - der vi presenterer Norges beste amatørserier. NTF har allerede et nært samarbeid med serieskapermiljøene Tegnekveld i Oslo, Tegneloftet i Bergen, Seriereiret i Volda og Trondheimstegnerne, og vi følger nøye med på Nettserier.no. NTF vil at Bobla skal være en mulighet for den store talentmassen der ute til å få seriene sine på trykk.


Bobla skal sette fokus på ulike typer tegneserier fra gang til gang, og i første nummer setter vi fokus på historier og historiefortelling. Derfor vil vi gjerne at dere som har laget tegneseriehistorier dere gjerne vil se på trykk sender dem inn til oss. Vi vil først og fremst ha historier på ca ti sider, men tar imot både kortere og lengre serier. Alle typer historier er velkomne - enten det er humor, skrekk, fantasy, selvbiografi eller noe helt annet: send det inn!


Du kan enten sende seriene digitalt til:


ntf@tegneserieforum.no


eller sende kopier (ikke originaler!) av seriene i posten til:


Norsk Tegneserieforum

co/Serieteket

Deichmanske Bibliotek Grünerløkka

Schous plass 10

0552 OsloLitt info om selve bladet: Formatet er 17 x 25 cm, svarthvitt innhold og fargeomslag. Vi ser for oss at bladet blir ca 100 sider, men det avhenger av hvor mange serier vi får tilsendt og hva vi får råd til. Redaktører er Kyrre Matias Goksøyr og Tore Strand Olsen. Vi kommer til å være strenge, men rettferdige, og legge særlig vekt på klassisk fortelleteknikk når vi redigerer dette bladet. Bli ikke overrasket hvis vi ber deg om å skrive/tegne noe om igjen.


Hvis du har en historie du jobber med men ikke har fått gjort ferdig, kan du sende oss kopier av kladdemanuset og få innspill på historien før du tegner den ferdig.


Vi har også en utfordring til deg som ennå ikke har skrevet en historie: Prøv å finne på idéer til TO gode tegneseriehistorier - en du kan tegne selv og en du kan gi til en annen tegner. (Hvis du sliter med å komme på idéer anbefaler vi manuskurset) Hvis du kommer på mer enn en historie er det selvsagt flott, og kommer du bare på én historie er det også greit. Så skriver du en kort beskrivelse av idéen(e) din(e), noen få setninger er nok, og sender den inn til oss.


Bladet skal sendes ut til NTFs medlemmer i desember, så her er leveringsfristene:


Historieidéer: 7. september.

Kladdemanus: 1. oktober.

Ferdige tegneserier: 1. november.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.