torsdag 5. januar 2012

Bestilling av kurs

De fleste kursene jeg holder er på oppdrag for ungdomsskoler, videregående skoler og biblioteker, men jeg har også holdt kurs på kunstskoler, samfunnshus, studenthus, sommerleire, utdrikningslag, messer, seminarer og festivaler. Jeg har hatt kursdeltagere fra 10 til 68 år, og nesten alle synes det er en morsom og interessant utfordring å fortelle egne historier og påfunn ved å kombinere tekst og tegninger på et stykke papir. De kursene jeg holder oftest er Lynkurs og Helsidekurs
 Lynkurset er en kombinasjon av workshop og foredrag. Først gir jeg en innføring i enkel tegneteknikk, deretter lager deltagerne sin egen tegneseriefigur og sitt eget stuntmanus. Så viser jeg eksempler på hvordan de kan jobbe videre med manuset på vei til en ferdig tegneserie. Jeg vektlegger at tegneserien er en unik uttrykksform i krysningspunktet mellom film, litteratur, animasjon, illustrasjon, grafisk design og kalligrafi. 

Lynkurset er spesielt tilrettelagt for ungdomsskoler og videregående skoler, men jeg har holdt samme kurs i mange ulike sammenhenger. Kurset varer i 90 minutter og jeg kan ta maks 60 deltagere pr. gang. 
helsidekurset  får deltagerne i oppgave å lage sin egen tegneserieside, fra idé og manus til ferdig originaltegning. Underveis gir jeg grundig innføring og oppfølging gjennom alle trinn i prosessen. Etter endt kurs kan de ferdige sidene samles i et hefte, bli en utstilling, eller legges ut på nett. 

Helsidekurset tar to dager (2 x 6 timer) og passer for alle aldre. Maks 20 deltagere. Dette kurset har jeg holdt på mange biblioteker - her er noen eksempler: 

Ålesund Kunstfagskole og Einar Granum Kunstfagskole har jeg holdt kurs som ligner på helsidekurset, men som varte en hel uke. Da fordypet vi oss i ulike tegneteknikker og jobbet med historier som gikk over flere sider. Her er noen glimt fra disse: Jeg har også holdt kurs og foredrag basert på spesielle tegneteknikker, fortelleteknikker, tegneserieteori og -historie. Hvis du/dere har  spesifikke ønsker kan jeg sikkert få til et skreddersydd opplegg. 
Utstyr: 
Til alle kursene mine trenger jeg en projektor jeg kan koble laptopen til og noe jeg kan tegne på så alle kan se, helst en flipover eller whiteboard. Deltagerne trenger papir (vanlig A4 kopipapir) og blyant. Til helsidekursene tar jeg med profesjonelt tegnepapir og tusjpenner til alle. 

Priser og betingelser:
Jeg pleier å ta utgangspunkt i Norsk Forfattersentrums minstesatser


Ingen kommentarer: