tirsdag 25. januar 2011

Åsmund ÅmdalÅsmund Åmdal er arkitekt og jobber med illustrasjon og animasjon. Han har gitt ut bøkene Rudolfs Lykkelige Dag, Hvalhaien Tom og Plan- og bygningsetaten, jeg var der!


Og han har holdt en hel rekke tegneseriekurs.


Når og hvor holdt du ditt første tegneseriekurs?


Evje Ungdomsskole, desember 2008


Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Jeg har laget en liten infofolder som deltakerne får, helst på forhånd (skulle vært forbedret). Noen verksted er veldig korte (Den Kulturelle Skolesekk - egentlig altfor korte - 3 skoletimer eller så) - da er det bare om å gjøre å komme igang med skissering. I og med kort tid har det for mange vært en løsning å bruke en vits. Jeg liker å bruke gammel tavle med kritt og underveis illustrere mine tips. Ellers har jeg laget ferdige striper til nedkopiering. Deltakerne tegner med blyant - tusjer og visker bort blyantstreker. Jeg vil jo gjerne at ungene skal bli besvisst hva de tegner (at alle streker betyr noe) og at de får litt kjennskap til virkemidlene - men også at de koser seg (noen av verkstedene foregår jo i skoletida - da er det ok med et litt annet tilbud). Ellers samler jeg opp stripene i hefter som alle elevene får med seg.Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


Høsten 2009: alle ungdomsskolene i Kristiansand (Fiskå, Grim, Haumyrheia, Holte, Karuss, Krossen, Lindebøskauen, Møvig, Oddemarka, Samfundet, Steinerskolen, Torridal, Ve, Vigvoll, Havlimyra).


Høsten 2010: vestre deler av Vest-Agder: Hidra, Sira, Gyland, Flekkefjord, Kvinesdal, Kvinlog, Tonstad, Sinnes.


Samsen Kulturhus, Rosegården Kulturhus - begge Kristiansand.


Evje, desember 2008 og vår 2010.


Er det noe sted du jevnlig holder kurs?


Jeg har ikke noe fast kurs eller kurssted.


Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet? Og hvor i landet holder du til?


I regi av Den Kulturelle Skolesekken har jeg vært i vestre del av Vest-Agder. Jeg bor i Kristiansand.


Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Jeg kommer til å holde verksted i påskeuka - dersom jeg får støtte fra kommune og nok påmeldte (18.-20. april).Linker:

Hjemmesiden til Åsmund

Åsmunds tegneserieverksted


Mailadresse: post@asmund.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.