tirsdag 4. januar 2011

Boktips: The Marvel WayHow To Draw Comics The Marvel Way fra 1978, skrevet av den legendariske Marvel-redaktøren Stan Lee og tegnet av Conan-tegneren John Buscema, handler utelukkende om hvordan man tegner superheltserier.


Derfor er fokuset mest på hvordan man forteller historier med mest mulig Action. Vi får f.eks se hvordan man kan gjøre både enkeltruter og hele sider mer dramatiske ved hjelp av kroppsspråk, lys/mørke-effekter og kameraplassering. Boka er lettlest og morsom, og er selvsagt pensum for alle som drømmer om å jobbe for Marvel Comics.


Men dette er ingen nybegynnerbok. Man bør ha litt erfaring med perspektivtegning og figurtegning for å få til de dramatiske vinklene og positurene det legges opp til her - dessuten lærer man bare å tegne to typer mennesker: Helter og Skurker. Fokuset på action blir også litt ensidig - selv superheltserier trenger rolige og hverdagslige scener for å sette actionscenene i kontrast. Det forteller denne boka lite om.


Allikevel vil jeg anbefale boka, for jeg har hatt stor glede av å ha den i hylla og trekke den fram av og til - enten for å hente inspirajon til en actionscene eller bare for å bla litt i den.


Det er også laget en instruksjonsvideo basert på boka som er tilgjengelig på YouTube: Del 1, del 2, del 3, del 4, del 5, del 6, del 7, del 8, del 9, del 10, del 11, del 12, credits.OPPDATERING: Det viser seg at hele boka er tilgjengelig på nett. (Takk til Michael Wettendorff for linken.)


3 kommentarer:

  1. Woah, veldig kult! Tok meg tid til å lese gjennom den; atter en god anbefaling. Jeg kjenner inspirasjonen strømme på etter dette!

    SvarSlett
  2. Hyggelig å høre! Flere anbefalinger kommer etterhvert.

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.