onsdag 26. januar 2011

Tommy SydsæterTommy Sydsæter er mest kjent som Pyton-tegner, med serier som Dølle Døck og Rhesus & Tommy. Han har også tegnet serien om Vazelina Bilopphøggers og jobber med digital fargelegging av tegneserier.


Og han holder ofte tegneseriekurs.


Når og hvor holdt du ditt første tegneseriekurs?


På Deichmanske i 1997/98, men tror det var mest om fargelegging.


Kan du beskrive kort hvordan du pleier å legge opp kursene dine, og hva du synes det er viktig at deltakerne får med seg?


Jeg lager et enkelt opplegg for de yngste jeg tar, fra 10-16 år, og et med mer komposisjon, figurkonstruksjon og detaljer for de fra videregående og oppover.

Har ikke hatt elever som er over maks. 18-19 år.Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


På G60 (Union) i Drammen, nye Høvik skole, en spesialskole jeg ikke husker navnet på i Drammen for lenge siden, Lierbyen i regi av kommunen, Manglerud Videregående.


Er det noe sted du jevnlig holder kurs?


Nei, ikke helt fast. Muligens Union og Høvik Skole utover våren.


Hender det at du reiser til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviser du kun i nærmiljøet? Og hvor i landet holder du til?


Jeg holder til i Drammen/Lier, og med unntak av Oslo aldri reist lengre enn det. Holdt et foredrag i Trondheim om Pyton og tegneserie-fortellerteknikk

på Studentersamfunnet i den store salen der (grøss) i 1990, dog.Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Det annonseres nå for et nybegynnerkurs med meg som kursleder på G60 (Union) Drammen i februar, og et for viderekommende samme sted i mars. Ta kontakt med informasjonsansvarlig Stian Abrahamsen på G60 (Union) på tlf. 32 04 59 60, mobil 901 77 180 eller mail ham på stian.abrahamsen@drmk.no for påmelding. 4 kvelder over 4 uker á 2,5 timer. (Om man ønsker å gå begge kursene, også det for viderekommende i mars, bør man booke seg inn for begge samtidig for å helt sikkert få plass.) Maks. 15 deltakere pr. kurs.


Er det mer du vil legge til?


Ja. Jeg elsker tegneserier (og film.) Har alltid gjort det. Særlig å lese andres, siden det er så mye arbeid å lage de selv. ;-)Linker:

Hjemmesiden til Tommy

Remme Brothers Band (Tommy er med som tekstforfatter)


Mail: tommy.sydsaeter@lifi.no


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.