mandag 14. desember 2015

Luke 14: Figurdesign

Julekalenderen viser sider fra boka Tegneserienes Historie, av Øyvind Holen og meg. 

Petter og bestefar er figurene vi følger gjennom boka. Øyvind beskrev Petter som en helt vanlig tenåring og bestefar som en gråhåret kar med Hemingway-aktig skjegg. Bestefar er også en hemmelig superhelt. Han flerret av seg skjorta, og hadde en superheltdrakt under klærne, med bokstavene TS som en Supermann-aktig logo på brystet. 

Petter fikk også en superheltdrakt. Bestefar knipset, og plutselig stod Petter der i et tåpelig Robin-inspirert kostyme. Dette førte til at han fikk et litt trassig oppsyn på de første skissene: 
 Jeg fikk lyst til understreke forskjellen mellom bestefar i sivil og som superhelt med at han ikke bare endrer klær, men også kroppsform. Det så bedre ut med et utropstegn på brystet enn TS, syns jeg: 
 Petter så altfor gretten ut i den tidlige versjonen. Jeg dro ham også mer i retning av manga, for å gi ham mer appell. Ideen om et tåpelig superheltkostyme droppet jeg. Det verste tenåringer vet er å drite seg ut, så han fikk beholde sine egne klær. Men han kunne jo få et spørsmålstegn på brystet. 
Bestefar fikk navnet Utropstegnet, senere endret til Utropet. Og Petter ble Spørsmålstegnet, senere Spørsmålet. Nå var rollene deres klart og tydelig definert. 
 Fargene deres er valgt utfra komplementærkontasten, de har altså fått fargeparene på motsatt side fra hverandre i fargesirkelen. Bestefar/Utropet har fått komplementærfargene lilla og gul, Petter/Spørsmålet har fått både rød/grønn og oransj/blå. 
Bestefars sorte utropstegn i en gul sirkel minner om symbolet for radioaktivitet. Det skyldes sikkert at han i ung alder ble bitt av den radioaktive tegneseriebasillen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.