onsdag 9. desember 2015

Luke 9: De tidlige avisfigurene

Julekalenderen viser sider fra boka Tegneserienes Historie, av Øyvind Holen og meg. 

Kapittelet om de tidlige avisseriene var et av de første Øyvind skrev, og det hadde mye slapstick-humor. F.eks. da Petter og bestefar var på kontoret til avismogulen William Randolph Hearst sprengte Knoll og Tott en dynamittkubbe under stolen til bestefar, og han løp etter dem og ga dem juling. Morsomme episoder som ville vært morsomme å tegne - men de ville også brukt opp mye plass. Og vi måtte være økonomiske med plassen hvis vi skulle få med hele tegneseriehistorien i boka. 

Derfor valgte jeg å tone ned humoren og heller fokusere på det som var nytt med avisseriene, som lydord, snakkebobler og tankebobler, og hvorfor de første tegneseriefigurene ble så populære. Jeg tok meg store friheter med manusene fra Øyvind, fjernet og la til ting. Særlig i nettopp dette kapittelet. Heldigvis tok han det ikke ille opp. Men han rettet skrivefeilene mine og gjorde formuleringene mer smidige. 

Opprinnelig tenkte jeg å tegne The Yellow Kid i vitsetegningen og stripa på denne siden. Men så leste jeg at han var en vennlig sjel som aldri gjorde en flue fortred. Da ville det bli feil å tegne at han sparket en ape i baken. Så jeg fant heller på en egen figur. 

Her er en tidlig skisse: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.