fredag 4. desember 2015

Luke 4: De ni kunstarter

Julekalenderen viser sider fra boka Tegneserienes Historie, av Øyvind Holen og meg. 

Siden over var opprinnelig tenkt som en litt lengre sekvens. Her er det første manusutkastet fra Øyvind: 

Bestefar og Peter ankommer en stor bankettsal, tenk Endless-familien som møtes i Sandman. En rekke alvorlige eldre menn (eldre enn bestefar) og lett mystiske damer er samlet. Dette er de ni kunstarter: 
1: Polymnia: Maleri, tegning og fotografi
2. Clio: Skulptur og installasjoner
3: Melpomene:Teater
4: Urania: Arkitektur
5: Euterpe: Musikk
6: Terpsichore: Dans
7: Calliope: Litteratur
8: Erato: Film
9: Thalia: Tegneserier
Bestefar: Peter, møt Polymnia og Calliope, mine foreldre. De er litt gammeldagse, og er mest opptatt av malerier og romaner, men jeg liker best å kombinere. 
En utgreiing om de ni kunstarter…
Peter: Men er ikke tegneserier en helt ny oppfinnelse?
Thalia: På ingen måte. Bli med her. 

En av ideene vi diskuterte var å la disse figurene, de ni muser, være gjennomgangsfigurer i boka. Ideen ble droppet da det antagelig ville virke forstyrrende med så mange bifigurer, bedre å fokusere på de to hovedfigurene. 

Jeg ville gjerne ha hele sekvensen inn på én side. Da kunne det fungere å legge opp siden som et gresk tempel, med de ni musene som skulpturer i de åpne feltene:

Ettersom figurene ikke skulle brukes senere i boka var det unødvendig å designe dem. Derfor la jeg heller inn symboler for de ulike kunstformene: 

Dette var den aller første siden i boka jeg rentegnet og fargela. Det er antagelig også den siden som fungerer best alene. Mulig jeg lager et print av den eller noe. Innbiller meg at denne kan fungere fint rammet inn, hengende på veggen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.