søndag 6. desember 2015

Luke 6: Europas Beste Tegneserier

 Julekalenderen viser sider fra boka Tegneserienes Historie, av Øyvind Holen og meg. 

Denne siden kjempet jeg lenge med og måtte gjennom mange thumbnail-skisser før jeg fant ut hvordan elementene burde plasseres på siden: 

 Likevel var jeg ikke fornøyd. Teksten øverst til høyre virker klønete plassert. Rutene med Tintin viser tydelig hvordan Hergé brukte virkemidler, men Tintin-figuren kommer ikke så godt fram. Jeg la inn noen album nederst, og det virker litt trangt og overfylt. 

Redaktøren vår, Steffen Sørum, foreslo at vi burde bruke en omskrevet versjon av åpningsteksten fra Asterix-albumene. Da løsnet det. Jeg kom på at bestefar og Petter selvsagt måtte være plassert i Norge, siden forrige kapittel handlet om norske serier. 

Jeg fjernet også alle Tintin-albumene unntatt det første. Og lot bestefar speile Tintins positur. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.