torsdag 3. desember 2015

Luke 3: Pyton

 Julekalenderen viser sider fra boka Tegneserienes Historie, av Øyvind Holen og meg. 

Øyvind og jeg var enige om å ikke ha med våre egne serier i boka. Men hvis vi skulle plassere dem noe sted, hører Drabant (av Øyvind og Mikael Noguchi) sammen med Apefjes og Urban Legend på side 114, og jeg kunne antagelig lagt inn Ørn Bjørn & Jørn på denne siden om Pyton

Av en eller annen grunn fikk jeg for meg å bare knytte ett navn til hver av figurene, men de fleste figurene her har to foreldre (ikke tenk koffert nå): John Kåre Raake skrev den første historien med Wunder-Bjarne, men Tom Ostad tok figuren videre og gjorde ham til sin egen. Tommy Sydsæter var hovedtegner for Rhesus Minus og Redaktøren. Dag Kolstad skrev de første Dølle Døck-historiene. Kolstad bidro med ideer til de fleste Pytonseriene, men det inngår vel i redaktørjobben. Tom Ostad, Erik Nordgård og Bjørn Ousland leverte også manus til andre tegnere, det var i det hele tatt mange former for samarbeid i Pyton. 

Mange Pytonserier fikk ikke plass på denne siden, men den største utelatelsen er nok Bottolf Nerd av Tormod Løkling og Arild Midthun. Sorry gutter, det ble for trangt (høhø, jeg sa «trangt»). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.