tirsdag 22. desember 2015

Luke 22: Hva er en tegneserie?Julekalenderen viser sider fra boka Tegneserienes Historie, av Øyvind Holen og meg. 

De fleste bøker om tegneseriehistorie og/eller tegneserieteori har med en eller annen definisjon av tegneseriemediet. For meg er dette ofte den kjedeligste delen av disse bøkene, så jeg foreslo å droppe det, men Øyvind var bestemt på at det måtte med. 

Da tenkte jeg det kunne fungere hvis bestefar ramser opp disse replikkene mens Petter blir stadig mer irritert, før han til slutt blir rasende. Heldigvis likte Øyvind forslaget. 

Redaktøren vår, og konsulenten i Leser søker bok, mente derimot at noen av disse snakkeboblene ble litt for lange og kjedelige. Men Øyvind og jeg fikk kranglet oss til å beholde dem som de er. Denne siden skulle være litt tung og kjedelig - for da virker de neste sidene lettere og luftigere. 

Siden under, og forrige side, er de eneste to sidene i boka jeg har tegnet på papir. Resten er tegnet digitalt. De ble tegnet for å vise forlaget hva vi så for oss. Senere endret jeg på figurenes utseende og ble nødt til å tegne sidene på nytt. Her er første versjon: 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.