lørdag 29. desember 2018

Bloggen er 10 år!

I dag er denne bloggen 10 år gammel! Så jeg unner meg et lite tilbakeblikk.

Grunnen til å starte en blogg var å bli mer synlig på nett, og markedsføre kursene mine bedre. Og jeg ville samle tankene om å lage og undervise om tegneserier. Kanskje dette materialet etterhvert kunne samles i en bok?

Det aller første blogginnlegget var en invitasjon til et kurs på Serieteket. Og jeg har samarbeidet mye med Serieteket siden den gang. I 2010 startet vi Tegnekveld, og Seriefest ble arrangert første gang i 2013.

De fleste innleggene på bloggen har vært reportasjer fra tegneseriekursene mine. Men jeg har også skrevet manuskurs, nybegynnerkurs, kommentarspor og boktips. Og jeg har presentert andre som holder tegneseriekurs.

I flere år har jeg hatt julekalender på bloggen, der jeg har lagt ut en ny tegneserie hver dag, ofte med kommentarer. Her er en oversikt:

2009: Per, Pål og Espen
2010: Propell
2011: Ørn Bjørn & Jørn
2012: Bakleksa
2013: Donald Duck
2015: Tegneserienes Historie

I 2010 begynte jeg å samarbeide med redaktør Kyrre Matias Goksøyr om Norsk Tegneserieforums medlemsblad Bobla. Det ble mange blogginnlegg der jeg oppfordret folk til å sende inn serier til Bobla. Det kan dere forresten fortsatt gjøre. Bobla gis fremdeles ut, nå med Andreas Iversen som redaktør.

På kursene jeg har hatt sammen med Flu Hartberg og Geir Moen lærte jeg å lage Rare Ruter. Siden den gang har jeg tegnet en lang rekke skolestriper.

Dette har vært noen av høydepunktene underveis. Men det største har kanskje vært å få samlet noen av tankene fra bloggen mellom to permer - i ikke bare én, men to bøker!

Jeg kommer selvsagt til å fortsette å blogge, og har flere ting planlagt for året som kommer. Men det får vi komme tilbake til.

Mange takk til dere som har lest og fulgt bloggen!

Og godt nytt år!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.