onsdag 28. januar 2009

Øyvind SagåsenØyvind Sagåsen signerer tegneseriene sine med pseudonymet Flis. Han leverte mange serier til Pyton, bl.a. Gregor Bang - verdens råeste postbud. Sammen med Kristian Walters har Øyvind drevet Norsk Seriebyrå i mange år, og levert tegneserier og pusleoppgaver til mange av landets aviser. De siste årene har han konsenterert seg mest om å jobbe med dagsstripa Radio Gaga, som bl.a. er fast biserie i Pondus.


Tidligere holdt Øyvind en del tegneseriekurs, og det ville jeg gjerne vite litt om:


Når og hvor holdt du ditt første tegnerseriekurs?


Jeg holdt vel mine første seriekurs på Meieriet Kulturhus i Odda tidlig på nittitallet. I kommunal regi kunne barn og unge fra området komme på helgekurs hvor de lærte serienes edle kunst.


Du har kanskje sluttet å holde tegneseriekurs? Kan du si litt om når og hvorfor du sluttet?


Det har vært veldig givende å holde kurs, men samtidig ganske utmattende. Jeg har utviklet en ny respekt for lærere på barne og ungdomstrinnet, det er sikkert. Å kombinere tegneseriekurs med en dagsstripe ( Radio Gaga ) blir rett og slett for mye. Dermed ble det tegneseriekursene som forsvant fra timeplanen.


Kan du beskrive kort hvordan du pleide å legge opp kursene dine, og hva du synes det var viktig at deltakerne fikk med seg?


Det jeg la hovedvekt på i kursene, var hvordan man via grafikk og tekst formidlet det man ønsket å fortelle på best mulig måte. Finne løsninger som var gjennomførbare og som fungerte, uansett hva utgangspunktet var. Vi jobbet spesielt mye med å kommunisere klart. Den fine balansen mellom å antyde og å overforklare. Ikke alltid like lett. Grafisk jobbet vi med å finne frem til utsnitt / tegninger / oppsett som best tjente budskapet vi var ute etter å formidle.


Kan du nevne noen steder der du har holdt kurs?


Da jeg holdt seriekurs, hadde jeg en fast tradisjon om å komme til Odda Barneskole og undervise 6 klassene i en uke hvart år.


Hendte det at du reiste til andre deler av landet for å holde kurs, eller underviste du kun i nærmiljøet?


Holdt som regel kurs nær heimen. I Oslo da jeg bodde der, og på Vestlandet nå når jeg bor her.


Har du planer om å holde kurs igjen snart?


Ingen planer av den art.


Du kan lese daglige Radio Gaga-striper hos pondus.no


Radio Gaga og Norsk Seriebyrå har egne hjemmesider.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.