søndag 1. desember 2013

Julekalender, luke 1

Først prøvde jeg å tegne disse stripene i en Barks-inspirert stil. Men jeg fikk liksom ikke helt dreisen på det. Figurene ble for stive og livløse. 

Utseendet til Streverud fant jeg i en Barks-historie. 
Den italienske Donaldstilen, den som brukes i pocketbøkene, passer min tegnesestil mye bedre enn Barks. Giorgio Cavazzano regnes som den fremste innen denne stilretningen, og jeg har basert meg hovedsaklig på tegningene hans her. Tegningen av Skrue i siste rute er kopiert direkte fra en Cavazzano-rute. Men på den originale tegningen hadde ikke Skrue en telefon i venstre hånd. Det ser litt klønete ut. 

Jeg husker ikke om jeg fant denne Streverud-figuren i en av pocketbøkene. Mest sannsynlig har jeg designet ham selv. 
Jeg mistenker at denne versjonen av Streverud også er min design, husker ikke helt. Senere har jeg sett i pocketbøkene at Skrue har en Streverud-lignende figur som dukker opp flere ganger og som ser helt annerledes ut enn dette. Dårlig research fra min side, altså. Ikke rart Disney ikke godkjente disse stripene… 

Men det ser iallfall bedre ut når Skrue holder telefonen i høyre hånd. 

Denne stripa endret seg mye i Tormod og Arilds versjon. Den viktigste forandringen er at de har byttet ut Streverud-figuren med Donald. Det er smart fordi da blir Donald med allerede fra første stripe. De to midterste rutene er fjernet. I stedet får vi en ekstra introduksjonsrute med en rasende Skrue og en rute til slutt der Donald etter å ha falt gjennom fallemmen på kontoret ligger utenfor pengebingen, og Skrue roper til ham at en arktisk ekspedisjon fordrer varme anorakker og flere nevøer. 

Les mer: 
Julekalender med Donald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.