torsdag 5. desember 2013

Julekalender, luke 5

Sorte felter i en tegneserie må brukes på en effektiv måte. Her har jeg plassert alt det sorte i den øverst halvdelen av stripa, mens i den nederste halvdelen ser vi en hvit isbjørn, en hvit selunge og hvitkledde ender - hvite hvitkledde ender. 

Jeg var heller ikke fornøyd med utseendet på isbjørnen. Pelsen hans er altfor lodden, den hakkete streken gjør at silhuetten hans blir mindre tydelig enn om han var mer strømlinjeformet. 

Lysraketteffekten i rute tre er jeg derimot fornøyd med. Men lysraketter sier kanskje ikke BANG?
Denne isbjørnen liker jeg mye bedre. For å få inn litt mer sort i stripa gjorde jeg selungen sort. Mulig jeg overdrev litt, for nå ligner han på Spøkelseskladden. Endene blir mye tydeligere med sorte drakter. Litt klønete å plassere den sorte flappen i lua til Donald mot en sort bakgrunn. Den hvite omrisstreken ville sikkert grodd vekk hvis stripa skulle trykkes i en avis. 

Ved å organisere snakkeboblene i høyden i stedet for i bredden fikk jeg plass til en høyere isbjørn i siste rute. 

I Tormod og Arilds versjon er alle rutene omtrent like store med samme kameravinkel. De er også speilvendt; isbjørnen er til venstre i bildet, selungen til høyre, så isbjørnen beveger seg hele tiden med leseretningen. Arild har tegnet bittesmå ender på en høyde i bakgrunnen, og i siste rute ser vi isbjørnen bakfra mens han rasende går i retning endene. Selungen rekker tunge til ham. 

Og Tormod har justert lydordet i tredje rute til FLÆSJ!


Les mer: 
Julekalender med Donald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.