fredag 6. desember 2013

Julekalender, luke 6

Mye jeg ikke liker i første rute: Isbjørnen ser ikke bra ut. Tegningen av Donald som løper er klønete og merkelig. Jeg har bare tegnet to nevøer, man bør tegne alle tre hver gang. Flosshatten til Skrue er plassert sånn at den tangerer streken i ruteramma. Tangeringer må man prøve å unngå. Hatten burde vært flyttet enten lenger mot høyre eller mot venstre. 

I rute to tangerer snakkebobla "øyenbrynene" til Donald. Bobla bør flyttes litt høyere opp. 
Her ser første rute mye bedre ut. Flosshatten til Skrue er også plassert mer mot venstre, slik at det blir litt luft mellom hatten og ruteramma. 

I siste rute senket jeg fjellene i bakgrunnen sånn at silhuetten til isbjørnen kom bedre fram, og når det er svart himmel under føttene til Donald er det lettere å se at han svever i lufta. Tydelighet er alfa og omega i stripeserier. 

I Tormod og Arlids versjon er Donald byttet ut med Skrue. I siste rute ser vi ikke hele isbjørnen. Arild har zoomet litt inn sånn at Skrue blir større i bildet. Det er et godt valg, for han er tross alt den viktigste personen i stripa. 

Arild har ikke gjort himmelen sort, med stjerner, som jeg har gjort i alle rutene. Det er selvsagt fordi han visste at serien skulle fargelegges. Jeg har derimot kun tenkt i sorthvitt fordi serien skulle trykkes i Dagbladet, og de begynte ikke med fargeserier før i 2004 (tror jeg det var). 


Les mer: 
Julekalender med Donald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.