lørdag 7. desember 2013

Julekalender, luke 7

Da jeg tok disse gamle stripene fram fra skuffen fant jeg nesten ingen av manusene Tormod skrev. Hadde jeg mistet dem - eller kastet dem? Så husket jeg at  jeg hverken hadde epostadresse eller datamaskin i 1999. Vi tok de fleste manusene over telefon. 

Når jeg hadde tegnet ferdig noen striper ringte jeg Tormod for å høre om han hadde flere manus, og det hadde han som regel. Noen ganger hørtes det ut som om han bare fant på manusene der og da, men de var så gode at han hadde nok tenkt ut det meste på forhånd. Jeg noterte hva figurene skulle si og gjøre og så tegnet jeg videre. 
Dette manuset skrev Tormod på et av møtene vi hadde underveis. Det er interessant å se at han endrer på replikkene, selv mens han skriver dem ned. Sluttreplikken strøk han også ut fordi han kom på en ny og bedre. 

Tormod var også åpen for forslag jeg kom med underveis. Ingen av oss hadde jobbet med Disneyserier før så vi måtte prøve oss fram. 
Begynte å føle meg trygg på stilen nå, så denne tegnet jeg bare en gang. Med unntak av å droppe lydordet DUNK! i andre rute så fulgte jeg manuset som det var skrevet. 

I Tormod og Arilds versjon er Donald byttet ut med Skrue. Teksten er endret til å handle om Skrue og Donald, men poenget er temmelig likt. 


Les mer: 
Julekalender med Donald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.