mandag 2. desember 2013

Julekalender, luke 2

 Disse endene ser helt grusomme ut! Jeg har tydelig flere års øving foran meg hvis jeg skal klare å mestre Barks-stilen. Null dynamikk i streken, og øynene deres er helt døde. 

Men flyet og landskapet i første rute ser bra ut. Sikkert fordi jeg kopierte det direkte fra en Barks-rute. 
 Det er langt mer behagelig for meg å tegne i den italienske stilen. Da kan jeg jobbe med en tykkere og saftigere strek, og figurene har mer "schwung". Jeg har også fått inn mer svart i tegningene så de ser mindre bleke ut. Stjernehimmelen i første rute gir en fin, iskald stemning, og jeg er veldig fornøyd med den dynamiske tegningen av flyet. 

Litt klønete at Donald i tredje rute kikker mot venstre, motsatt av leseretningen. Det helt runde vinduet fungerer ikke så godt som ruteramme heller, synes jeg. 
Her har figurene fått svarte jakker. Det er lurt å gi figurene noen svarte felter i klær, hår eller annet, for da blir ofte positurene deres tydeligere og lettere å "lese". 

Flyet i første rute er mer klønete tegnet enn forrige versjon, og islandskapet ble kanskje litt i enkleste laget? 

I Tormod og Arilds versjon er det Donald som snakker til nevøene i de to første rutene, og motivvalget er motsatt: Første rute er tegnet fra innsiden av flyet, og i andre rute ser vi flyet utenfra. Det gir en fin dynamikk og passer godt til innholdet i replikkene (som også er litt endret). 

Arild tegnet at pallen med proviant var godt tjoret fast, med en presenning over. Det er selvsagt mer realistisk enn i min versjon, der boksene står helt løse og ville sannsynligvis trillet rundt overalt med en gang flyet tok av. 

Les mer: 
Julekalender med Donald

8 kommentarer:

 1. Syntes alltid føttene var det verste å tegne riktig på de endene. Hva gjorde at disse stripene ble tegnet tre ganger, egentlig?

  SvarSlett
 2. Jeg prøvde meg fram for å finne min Donaldstil i disse første stripene. De som kommer senere er bare tegnet en gang.

  SvarSlett
 3. Blir kult å følge dette, Tore. Hadde selv også en guttedrøm om å tegne Donald, men det ble med noen Mad-parodier.

  SvarSlett
 4. Ja, jeg endte opp med parodier jeg også.

  SvarSlett
 5. Husker du holdt på med dette. Du skulle tegna Disney-pocket, ja .. :)

  SvarSlett
 6. Jeg har også tegnet Donald i positur bakfra en gang. Den havnet da også på baksiden av bladet "Kraftig Kost": http://aasmund.biz/donald.html

  SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.