tirsdag 10. desember 2013

Julekalender, luke 10

Dette kladdemanuset tok jeg også vare på, og igjen er det en interessant endring i forhold til den ferdige stripa, som opprinnelig hadde fire ruter. 

Kladdemanus tegner/skriver jeg med enten blyant, tusjpenn eller kulepenn. I dette tilfellet brukte jeg en svart kulepenn. Men du legger kanskje merke til en blå kulepenn et par steder? Der har Tormod redigert; han foreslo å slå sammen de to rutene i midten. Han ville også ha med lydordet DING i siste rute, men det glemte jeg visst… 
Den ferdige stripa fikk som du ser tre ruter. 

Jeg slet litt med å få alt tydelig i siste rute. Det at døra på skuret skulle gå én vei og heisdøra motsatt vei virket litt ulogisk, og hvis jeg husker rett så kranglet jeg med Tormod om akkurat det. Tormod må ha argumentert godt, for det ble som han ville. Litt klønete av meg å plassere Jan Mayen og snakkebobla hans midt i bildet på denne måten. Vi burde sett mer av heisen - som jo er poenget i denne stripa. 

Tormod og Arlilds versjon har også tre ruter. Rute to er mindre enn de andre og har zoomet litt inn så det er lettere å se hva Jan Mayen holder på med. I første og siste rute ser vi alle figurene, og alle endene blir overrasket i siste rute. Jan er plassert helt til høyre i bildet, og heisdøra er ikke vidåpen men litt på gløtt. 


Les mer: 
Julekalender med Donald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.