tirsdag 24. desember 2013

Julekalender, luke 24


I Tormod og Arilds versjon sitter Jan Mayen på Valemon nede til venstre i bildet - han roper GOD JUL til endene og de roper tilbake. Det gir stripa litt mer følelse av realisme enn at Donald og nevøene roper GOD JUL til oss leserne. Skrue er plassert til høyre for nissen, så det er han som får siste replikk. Arild har også tegnet alle reinsdyrene og ikke jukset, som meg, ved å la reinsdyrene forsvinne ut at bildet mot høyre. 

Det var den julekalendern. Litt kjedelig at det ikke var originaltegninger på slutten kanskje, så som en liten bonus legger jeg ved noen Donaldskisser fra 1995. Da satt jeg på Tegnestuen Gimle i København sammen med bl.a. Flemming Andersen. Han tegnet Donald-serier for det danskene kaller Jumbobøger og vi kaller Donaldpocket. 

Som dere sikkert har fått med dere tegnes pocketbøkene i en litt annen stil enn i Donaldbladet. Den omtales gjerne som den italienske stilen, og Giorgio Cavazzano regnes som den fremste utøveren innenfor denne retningen. Flemming brukte model sheets basert på tegningene til Cavazzano som utgangspunkt for hvordan endene i seriene hans skulle se ut. 

Disse skissene er også basert på Cavazzanos modelltegninger. Litt knoting til å begynne med, men etterhvert fikk jeg litt mer dreisen på det. Syns jeg sjøl, iallfall. 
Til slutt legger jeg også ved et skrytebilde av da jeg møtte Cavazzano på Raptusfestivalen i 2012. Engelskkunnskapene hans var omtrent på nivå med italienskkunnskapene mine så det ble ikke mye til samtale mellom oss. Men det var storveies å se ham tegne - og jeg innså at jeg fremdeles har mye å lære. Iallfall hvis jeg vil leve av å tegne Disneyender. 
God jul!

Les mer: 
Julekalender med Donald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.