onsdag 11. desember 2013

Julekalender, luke 11

Man kan leke seg litt med proporsjoner i tegneserier; bittesmå hus kan være romslige på innsiden. Heisen i skuret i forrige stripe så ikke ut som den rommet alle figurene, men her er de altså. 

Det er forresten galskap å ha så mange figurer med i en stripeserie. Hele fem figurer må tegnes inn i nesten alle rutene, i tillegg til eventuelle bifigurer. Morsomt å ha med alle nevøene på tur, selvsagt, men rutene kan av og til bli litt trange. Jeg burde også ha variert mer - de to første rutene blir for like. 

Man bør være forsiktig med å tegne at figurene står på bunnlinja, altså at den nederste rammestreken fungerer som gulv. Da mister man mye av den tredimensjonale romfølelsen. Her ville det fungert mye bedre om vi hadde sett gulvet, i tillegg til taket og veggene, for å få fram en litt mer klaustrofobisk heisfølelse. 

Arild har tegnet en mye bedre heis i Tormod og Arilds versjon. Rute to er mindre, og viser Jan på vei ut av heisen. Rute tre er mye større, og vi ser flere små fyrer som løper omkring med hawaiiskjorter i fabrikklokalet. 


Les mer: 
Julekalender med Donald

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.